logo

Over ons

Spelenderwijs
De AchterTuin (DAT!) wil een verantwoorde, veilige en uitdagende speel- en ontmoetingsplek voor kinderen en volwassenen zijn in de wijk. Een plek waar vooral de buurtkinderen gestimuleerd worden om spelenderwijs hun talenten te ontwikkelen en te benutten.
Dit wil DAT! bereiken door samen met bewoners en vrijwilligers een door ieder begrepen prettig leefklimaat te creëren, kinderen te betrekken en ze keuzes te geven.


Principes
Bij DAT! gaat het om de vrije tijd van kinderen, tijd die ze dus zelf zouden moeten kunnen indelen. Hierbij gebruiken we het woordje "moeten" naar kinderen zo min mogelijk. We laten ze zelf beslissingen nemen. Als je vrij kan spelen in je wijk onder toezicht van volwassenen die je niet steeds corrigeren dan zoek je zelf grenzen op, leer je van je fouten en moet je problemen leren zelf op te lossen. DAT! wil binnen bepaalde kaders kinderen die ruimte geven.
Daarmee onderscheiden we ons op dat vlak van andere instellingen binnen de wijk.

Kaders
Natuurlijk hebben wij regels, natuurlijk willen we kinderen wat bijbrengen. Tegenwoordig is alles echter zo geregeld, worden kinderen zo beschermd, dat hier steeds minder ruimte voor is. Kijk eens naar alle voorschriften en regels. Het ouderwetse spelen wat de meeste van ons uren hebben gedaan is niet meer, hoeken aan tafels zijn rond enz. enz. Je vraagt je soms af hoe wij groot zijn geworden!mailfacebookHoornweg 46f, 3042 BC Rotterdam
KvK: 53058631 te Rotterdam